Kaş Laminasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Kaş laminasyonu nedir ve nasıl yapılır, adım adım anlatıyoruz!

Düşük kaşlar seni olduğundan daha yorgun ve solgun gösterebilirler. Kaşlarının zor şekil aldığından ve gün içinde sürekli aşağı düşmesinden şikayetçi olanlar son günlerde kaş laminasyonu trendini araştırıyorlar. Kaş laminasyonu, özel bir işlemle kaşların 2-3 ay arasında kalıcı olarak yukarı doğru taranmış görünmesine yardımcı oluyor. Yani bir nevi kaşları yukarı doğru sabitleyerek kaş şeklinin bozulmasına engel oluyor. Böylece yüz daha dinamik ve yukarı doğru kalkık görünüyor.

Kaş laminasyonu yaptıran bazı kişiler sonuçların yapay ve abartılı göründüğünü söylese de bazıları da kaş laminasyonunun sonuçlarını çok seviyor ve tekrar tekrar yaptırıyor. Peki, senin kaşların ne durumda? Kaş laminasyonunun nasıl yapıldığını ve sonuçlarının nasıl göründüğünü anlatalım!

Kaş laminasyonu nedir?

Kaş laminasyonu, kaşların uzun süreli şekillendirilmesini sağlayan kaş bakım işlemidir. Kaşların yukarı doğru sabit kalmasını sağlarken bir yandan da kaşların daha taranmış ve şekilli görünmesine yardımcı olur. Bazı sert kaş kılları ters yöne doğru uzayabiliyor veya içe doğru kıvrılabiliyor. Kaş laminasyonu, bu gibi inatçı kaşların şekillendirilmesini sağlayarak daha düzgün uzayan gür kaşlara sahip olmana yardımcı olur. Kaş laminasyonu yarı kalıcı bir işlemdir, ortalama ömrü 6-8 hafta arasındadır.

Kaş laminasyonu kimlere uygun?: Bu işlemi en çok kaşları sürekli aşağı düşen, kıvrılan ve yanlış yöne doğru uzayan kişiler yaptırıyor. Sert kaşlara sahip olup, gün içinde kaşlarının düşmesinden ve kaşların simetrisinin bozuk olmasından şikayetçi olan kişiler için kaş laminasyonu uygundur. Kaş laminasyonunda kaşların arası doldurulmaz, bu nedenle daha gür kaşlara sahip olmak isteyenler işlemden iki gün sonra microblading yani kalıcı kaş makyajı yaptırabilirler.

kaş laminasyonu nasıl yapılır

Kaş laminasyonu işlemi için ilk olarak kaşların özel kaş şampuanıyla yıkanıyor ve temizleniyor. Makyaj artıklarından arındıktan sonra primer ile kaş laminasyonu için baz oluşturulur. Kaşlarına istenilen şekil verildikten sonra iki özel yapıştırıcı solüsyon sürülür ve beklenir.

Kaş laminasyonu uygulamasında dilersen kaş boyama da yaptırabilirsin. Fakat kaşlarının aralarındaki boşluklar doldurulmaz. Uygulama sonrasında kaş tellerine botoks bakım yapılarak daha güçlü kaşlara sahip olman amaçlanıyor. Kaş botoksu enjeksiyonla yapılmıyor, kaşlara yapılan protein içerikli bir bakım sayesinde kaşların gürleşmesini hedefliyor. Kaş laminasyonu yaptıranlar ilk ay kaşlarının sabit kaldığını daha sonra işlemin etkisinin ikinci aya doğru azaldığını söylüyorlar. Kaş laminasyonu fiyatlarını düşündüğünde oldukça az bir süre kaşlarında bu etkiyi görebiliyorsun. Kaş laminasyonun etkilerinin başında kaşların daha düzgün görünmesi, aşağı düşmemesi ve kaşların taranmış görünmesi geliyor.

Kaş laminasyonu zararlı mı?

Kaş laminasyonu işleminde kaşlara uygulanan yapıştırıcı solüsyon bazı kişilerde hassasiyet yaratabiliyor veya kaşların dökülmesine yol açabiliyor. Bu nedenle kaş laminasyonu yaptıracağın yeri ve kullandıkları malzemeleri detaylıca araştırmalısın. Kaş laminasyonu sonrasında yapılan bakım sayesinde uygulamanın zararları en aza çekilerek kaşlarının güçlenmesi ve daha gür görünmesi hedefleniyor.

Kaş laminasyonu yaptırdıktan sonra kaşlarına ilk 24 saat su temas ettirmemeli ve yağ bazlı temizleyicilerden uzak durmalısın. Kaş makyajı yaparsan su veya krem formüllü makyaj temizleyicileri kullanmalısın.